Buğday Karışım Optimizasyonu

2019 / 05 / 16

Un üreticileri değişik bölgelerden değişik özelliklere sahip olan buğdayları kullanarak un yaparlar.
Farklı bölgelerden gelen buğdayların özellikleri büyüme koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterirler.

Bu farklılık hem bölgesel, hem de zamana bağlı olarak ortaya çıkarlar. Ancak üreticiler müşteri
memnuniyeti açısından sabit/standart kalitede un üretmek içinde farklı özellik ve maliyete sahip bu
buğdayları karıştırmak zorundadırlar. Buğday karıştırma un üreticileri için günlük işlem olmasına
karşın optimizasyondan uzak daha çok sorumlu kişinin tecrübesine dayanılarak yapılmaktadır. Bir
başka ifade ile deneme/yanılma yöntemi ile bu işlemi yürütmektedirler.

Buna karşın minimum maliyetli optimum karışımı sağlayacak matematiksel yöntemler mevcut olup bunun en yaygını
Doğrusal Programlamadır. Bu çalışma kapsamında Samsun ilinde bulunan bir un fabrikası ele alınmış,
ve fabrikanın çalışma koşullarına göre buğday karıştırma modeli geliştirilmiştir.

ÜRÜNLERİMİZ

TÜMÜNÜ GÖR

TEKNİK DESTEK

TEKNİK DESTEK

Yüzlerce çeşit ürün dünya'nın en iyi markalarından birisi olan MILLTECH’in farkı ve kalitesi ile sizlerle buluşuyor.

Whatsapp Destek Hattı +90 530 253 67 67

DESTEK